Komárom-Esztergom megyei Értéktár :Tata - Víz Zene Virág Fesztivál
 
 
  Tata - Víz Zene Virág Fesztivál

I. A kiemelkedő nemzeti érték adatai:

Térkép
A nemzeti érték megnevezése:
Tata - Víz Zene Virág Fesztivál

A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása:
Megyei értékek,
Kulturális örökség,

A nemzeti érték fellelhetőségének helye:
Tata

A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása:

A fesztivál családi jellegű összművészeti esemény, mely a fenntarthatóság köré épül. Így a Víz a környezetvédelmet és az ökológiát, a Zene a társadalmi befogadást és toleranciát, a Virág a testi-lelki harmóniát, az egészséges táplálkozást és a családi életet jelképezi.

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 1999-ben alakult. A cél, amit az egyesület kitűzött: hangulatával, sokszínűségével, szervezettségével felejthetetlen élményt nyújtott a tataiak, a kistérség, a régió és az ország különböző részeiből idelátogatók és a külföldi turisták számára, ezáltal növelte a város jó hírnevét.

A fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. szerint Magyarország l0 legismertebb fesztiváljának egyike, kiváló minősítésű művészeti rendezvény, Tata Városáért kitüntetés arany fokozatú díjazottja, megyei Prima díjas.

A fesztivál épít Tata város épített és környezeti értékeire, egybefonódik környezetével.Indoklás az értéktárba történő felvétel mellett:

A Tatán rendezett Víz- Zene- Virág Fesztivál a közép-dunántúli régió egyik legkiemelkedőbb eseménye. Az ország 10 legjobb fesztiváljának egyikeként 17 helyszínen több mint 200 program várja a látogatókat évről évre.

A fenntarthatóság eszméje köré építve az Öreg-tó festői környezetében megrendezett háromnapos eseményen kiemelt gyermekprogramok, rangos hazai és külföldi együttesek, előadóművészek várják a látogatókat.

A vízi versenyek és vízi karnevál, virágkiállítás és tűzijáték, légi bemutató, zsűrizett kézműves termékek vására, borkorzó színesíti a kínálatot.

A fesztivált, mint a fent említett értékek felvonultatóját, javaslom a megyei értéktárba a kulturális örökség és a turizmus szakterületre felvenni.A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források):

www.vizzenevirag.huA nemzeti érték hivatalos weboldalának címe:
www.tataifesztival.hu

II. Mellékletek:Fénykép, audiovizuális dokumentum letöltése:
viz-zene-virag-fesztival-media.pdf

Megfelelést valószínűsítő dokumentumok, támogató és ajánló levelek letöltése:
viz-zene-virag-fesztival-dokumentumok.pdf
 

  Legfrissebb:

 
  Települési
  NMI
  Megyei
  Emlékművek  
  Útmenti keresztek