Komárom-Esztergom megyei Értéktár :Lombkorona sétány és Erdei Pihenőpark
 
 
  Lombkorona sétány és Erdei Pihenőpark

I. A kiemelkedő nemzeti érték adatai:

Térkép
A nemzeti érték megnevezése:
Lombkorona sétány és Erdei Pihenőpark

A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása:
Megyei értékek,
Turizmus,

A nemzeti érték fellelhetőségének helye:
Súr

A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása:

2017. augusztus 19-én került sor a súri Urasági szőlőben készült Lombkoronasétány ünnepélyes átadására.  A beruházás a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási programjának keretében valósult meg. A lombok között átívelő sétány közel 80 méter hosszan húzódik a fák között, az 5-6 méteres magasságból csodálatos panorámát biztosít a Bakony lankáira. A biztonsági szabályokat betartva védőfelszerelés nélkül sétálhatnak végig a látogatók a fák koronái között, hisz mindkét oldalon biztonsági háló védi a két-két pihenőhely közötti palánkon sétálókat. Az idő kellemes eltöltését biztosítja a gyermekek számára kialakított drótkötél-csúszda, melyről három nehézségi ponton csúszhatnak le a bátrabbak, valamint játszóház, padok, asztalok is várják az ide látogató turistákat. Az erdei pihenőpark látogatása, használata ingyenes mindenki számára, azonban kérjük, ne feledkezzenek meg a látványosság elsődleges céljáról: pihenőparkként használják azt, ne pedig kalandparkként! 
A lombkorona sétány és Erdei Pihenőpark, várja azokat a turistákat és ide látogatókat, akik szeretnek a természetben túrázni. Kipróbálhatják milyen érzés a fák lombjai között sétálni. 

 Indoklás az értéktárba történő felvétel mellett:

Fellendítheti a település turizmusát, egyre többen választják Súrt úti célként egy-egy kirándulás, túrázás alkalmával. A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források):


A nemzeti érték hivatalos weboldalának címe:

II. Mellékletek:Fénykép, audiovizuális dokumentum letöltése:
lombkorona-setany-es-erdei-pihenopark-798-media.jpg

Megfelelést valószínűsítő dokumentumok, támogató és ajánló levelek letöltése:
lombkorona-setany-es-erdei-pihenopark-798-dokumentumok.pdf
 

  Legfrissebb:

 
  Települési
  NMI
  Megyei
  Emlékművek  
  Útmenti keresztek