Komárom-Esztergom megyei Értéktár :Császári Csemege
 
 
  Császári Csemege

I. A kiemelkedő nemzeti érték adatai:

Térkép
A nemzeti érték megnevezése:
Császári Csemege

A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása:
Agrár- és élelmiszer-gazdaság,
Megyei értékek,

A nemzeti érték fellelhetőségének helye:
Császár

A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása:

A VINCZE-STAUDT Élelmiszeripari Kft. 1994 óta működő magyar magántulajdonú vállalkozás. Székhelye és üzeme Császár külterületén az ipari övezetben található. Termékei ebből eredően kapták nevüket (Császári Csemege).

Az OÉTI gyártási engedélye és minőségi követelményei szerint készülnek, mivel az általános igényeken felül a különleges táplálkozási igényt kielégítő jellemzőkkel is rendelkeznek. Így az üzemi technológiában csak olyan alap- és segédanyagok kerülnek felhasználásra, amelyek a glutén-, laktóz- és tojásmentességet, illetve egyes termékeknél a cukormentességet is biztosítják. A kukoricából extrudálás (feltárás) útján előállított termékek újabb sütésre, vagy hőkezelésre nem kerülnek, magas rost és vitamintartalmukat megtartják. A különböző formájú pelyhek felületi ízesítése és színezése természetes adalékanyagokkal történik. Az OÉTI törzsszám és a glutén mentesség megkülönböztető nemzetközi jelzése a termékek csomagolásán, több nyelven szerepel.

A termékcsaládot 2000-töl regisztrálta a Magyar Táplálékallergia és Intolerancia Adatbank, amivel lehetővé váltak az európai és egyéb nemzetközi bejegyzések is. Az extrudált pelyhek Császári Csemege gyűjtőnévvel mogyorós, pizzás, paprikás, sonkás és natúr sós ízekkel, Császári Karika és Mini Csemege névvel vegyes gyümölcsízesítéssel kerülnek a piacra. A Jupi Csemege reggeliző pehelynek is alkalmas, jelenleg kakaós-mogyorós, csokis, fahéjas, mézes és almás ízesítésben kapható.

A forgalmazást átfogó alvállalkozói terítői hálózat, valamint saját gépkocsi park végzi. Általuk több száz kereskedelmi végpontra jutnak el a termékek. A kereskedelmi forgalmazás mellett nagy hangsúlyt fektet a cég gyermek- és közétkeztetés forgalmára is. A belföldi vevők részére a magyar kereskedelmi hálózatokon, valamint a multinacionális cégeken keresztül jutnak el a termékek.

Az országon kívüli áruterítés külső kereskedelmi cégeken keresztül történik. Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Németország, Horvátország, Szlovénia és Románia a jelenlegi exportpiac.

A Kft. zömmel helybéli lakosoknak, valamint a szomszéd településen, Vérteskethelyen élőknek biztosít munkalehetőséget.Indoklás az értéktárba történő felvétel mellett:

A Vincze és Tsa Kft által gyártott Császári Csemege termékcsalád nem csak országosan hanem egész Európában ismertté tette a falunkat, hiszen árubemutatókon, kiállításokon büszkén hirdeti megyénkhez, falunkhoz való tartozását. Mindazonáltal hogy elismert és közkedvelt egészséges termékeket gyárt, tovább öregbíti a magyar termék hírnevét Európa szerte.A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források):

http://hunhirado.hu/?r=33&c=4885

Császári Csemege @ Facebook

http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/csucsminoseg/20121018/c/2004

www.liszterzekeny.euA nemzeti érték hivatalos weboldalának címe:
:www.csaszaricsemege.hu

II. Mellékletek:Fénykép, audiovizuális dokumentum letöltése:
csaszari-csemege-media.jpg

Megfelelést valószínűsítő dokumentumok, támogató és ajánló levelek letöltése:
csaszari-csemege-dokumentumok.pdf
 

  Legfrissebb:

 
  Települési
  NMI
  Megyei
  Emlékművek  
  Útmenti keresztek